2009. április 27., hétfő

Grillezett lazac

Hozzávalók:
80 dkg lazacfilé
1 csomag zöld taglietelle
4 db paradicsom
olivabogyó
1-2 citrom leve
friss bazsalikom
só, bors oregánó
olivaolaj
korianderes fűszervaj

Először a fűszervajat készítem el, mert annak a fagyasztóban össze kell állnia. Szóval a kissé olvasztott vajat, nem margarint, kb. 25 dkg-t beledobok egy turmixgépbe, hozzá adok egy teáskanál sót, sok frissen darált borsot egy kevés összeaprított chillit és egy csokor apróra vágott friss koriandert. Ezt jól kikeverem ízlés szerint sózóm borsozom. Alufóliában henger alakban elrendezem és szaloncukor formát csinálok belőle, vagyis összetekerem és a két végét megcsavarom. Ha kész gyerünk a fagyasztóba vele. Innentől kezdve mikor szeretném használni csak annyi mennyiséget vágok le, amennyire szükségem van.Sokáig eltartható!

A halat halsütő rácsra teszem, amit előtte lekenek olajjal. Kicsit megolajozom és öntök rá citromot.
Közben a tésztát is kifőzöm.
A halat a grillre teszem pár percet sütöm csak max. 5-5 perc elég. A tészta közben kész lett, amit egy nagy tálba teszek. Rádobok egy kis vajat (ettől finom nagyon a tészta) összekockázott paradicsomot, olivabogyót és sok-sok friss bazsalikomot, amit előtte összevágtam.
Miután a hal megsült a vendégek tányérjára teszem és az addigra megfagyott fűszervajat és tésztát a vendégek elé helyezem, hogy mindenki kedvére vegyen magának.

Ez az én egyik kedvenc nyári étkem, mindig tuti befutó és egyszerű az elkészítése.
Természetesen nemcsak grillen lehet elkészíteni.
Szigorúan rozét igyunk hozzá!!!:-))

Jó étvágyat!

1 megjegyzés:

  1. Az oregánót csak ajánlásnak írtam a tésztát meg lehet vele szórni, de ez nem fontos!

    VálaszTörlés