Mivel a sütőtökszezonnak már vége van, ezért gondoltam áprilisi halrecepttel kezdem az első bejegyzésem.
Április ugyanis a halak szezonja:)- ha eddig nem tudtátok volna- és május is, meg az össze többi hónap az évben.
a receptet az Olasz konyha alapjai c. könyvből olvastam.
Pesce al forno
(sütőben sült hal paradicsommal
4 főre
70 dkg halfilé ( bármilyen hal lehet, én lazacból és pontyból is csináltam már)
só, frissen őrölt fekete bors
40 dkg paradicsom ( annyi amennyi befedi a halat)
3-4 gerezd fokhagyma
1 lilahagyma
fél csokor bazsalikom
fél csokor petrezselyemzöld
néhány ág friss rozmaring
3 ek olívaolaj
1.
Előmelegítjük a sütőt 200C-ra( légkeverésest 180 C-ra)
2.
Nagyobb darabokra vágjuk a halfiléket, mindkét oldalukat bedörzsöljük sóval és borssal, és egy tűzálló tálba egymás mellé fektetjük.
3.
Megmossuk és vékony karikákra vágjuk a paradicsomokat. Megtisztítjuk és apróra vágjuk a fokhagymát és a lilahagymát.
4.
Megmossuk a fűszernövényeket, lecsipkedjük és egészen finomra aprítjuk a leveleiket.
5.
Összekeverjük a hagymát, fokhagymát a fűszernövényekkel, és a halszeletekre szórjuk.
Befedjük a paradicsomszeletekkel, megszórjuk sóval, borssal. Az egészre rálocsoljuk az olajat, és a sütő középső részén 15-20 percig sütjük.
elkészítési idő: 35 perc
illik hozzá pl rozmaringos burgonya, zöldsaláta, rizs
vagy friss kenyér, és könnyű fehérbor
baresz milyen bort ajánlasz hozzá?:)
2009. április 23., csütörtök
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
az elöbb rossz helyre került a megjegyzesem ; )
VálaszTörlés" megjegyzest tudok irni, hogy tarsszerkeszteni (technikailag) tudom-e az meg kerdeses...
kivancsian varom a fotokat az etelekhez!
"
Ehhez a halas recepthez, mivel paradicsom van benne és főleg ha lazacot használunk ,akkor egy finom rozét tudok ajánlani. A rozé királya Dúzsi Szegszárdi (!) Rose 2008-as és a Vylyan (villányi) 2008as rozéja a befutó nekem!Rozéból mindig a legfrissebbet fogyasszuk!!!Jól behűtve az igazi!!!!
VálaszTörlés