2009. július 9., csütörtök

Főzött sajtos tallérok

Hozzávalók 4 főre:
2 dl tej
8 dkg vaj
3 tojás
8 dkg sajt (karakteres ízűek min. 2 féle)
1 tk só


A tejet és a vajat együtt felforraljuk. Levesszük a tűzről, megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet és jól összekeverjük, úgy hogy egy masszát kapjunk. Ezt hagyjuk kihűlni.
A sajtot lereszeljük, majd hozzáadjuk az enyhén felvert tojásokkal együtt a kihűlt masszához és jól összekeverjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe kis halmokat rakunk belőle és előmelegített sütőben 180 fokon addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul. (Nem szabad túlsütni, mert kiszárad.)

2 evőkanállal raktam a kis halmokat, mert nagyon ragadós lett a tészta, de az eredmény nagyon nagyon finom. Én dupla adagot készítettem (10 főnek) és az egyik sajt füstölt volt. Mindenki odáig volt érte, és sokkal egyszerűbb és gyorsabb, mint egy pogácsa készítése!

Szóval hajrá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése