2009. június 21., vasárnap

csokis kakaós muffin

vagy más néven csokis MUFLON:)
Adél specialitása az IKEÁ-ból


Hozzávalók

15 dkg liszt
2 tojás
15 dkg vaj
15 dkg cukor
3 evőkanál baracklekvár
1/2 csomag sütőpor
5 dkg kakaópor
5 dkg tört csokoládé

Elkészítés
1
előmelegítjük a sütőt 170C-ra.
Egy tálban habosra verjük a tojásfehérjéket
Egy másik tálban kikeverjük a tojássárgáját a cukorral, a vajjal,majd apránként hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet.
A végén belekeverjük a kakaóport , a csokoládé darabokat és a baracklekvárt.
A kapott masszát szétosztjuk a sütőformában, és a sütő középső részén 20-25 percig sütjük.

Azért szeretem ezt a receptet, mert a többi muffinnal ellentétben, amelyekben keményítő van, ez másnap is nagyon finom, és nem lesz olyan kemény, hogyha leesik a padlóra összetörik a csempe is:)

Adél várjuk a további muffinpraktikákat, és kiegészítéseket:)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése