2009. június 21., vasárnap

marhatekercs vörösborban

Hozzávalók
4 személyre

4 vékony marhaszelet
só, bors
4 teáskanál csípős mustár
8 szelet füstölt szalonna
csemegeuborka
2 fej hagyma
1 evőkanál liszt
1 sárgarépa vékonyan felkarikázva
1 szárzeller karikákra vágva
4 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál paradicsompüré
1,25 dl vörösbor
4 dl marhahúsleves
cayenne-i bors

Elkészítés
1
Kikloppfoljuk a marhaszeleteket, sózzuk, borsozzuk, és a belső oldalukat bekenjük mustárral.Ráfektetünk két szelet szalonnát, és két hagymakarikát,végül pár darab csíkokra vágott csemegeuborkát.
2 Összetekerjük,és hústűvel összetűzzük őket, majd lisztbe forgatjuk.
Egy nagy teflonserpenyőben felforrósítjuk az olívaolajat, és megsütjük a göngyölegeket, amíg kérgük nem lesz, és kicsit megbarnulnak.
3 Ezután kivesszük a húsokat a serpenyőből, és a forró olajban megpároljuk a hagymát,a sárgarépát, és a szárzellert, majd visszatesszük a húsgöngyölegeket, és felöntjük a marhahúslevessel, és a vörösborral, és végül belekeverjük a paradicsompürét.
4 Fedő alatt 1 órát pároljuk a vörösboros lében a húsokat, amíg szaftos lesz.
Burgonyapürével tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése