2009. június 21., vasárnap

spagetti garnélával

Hozzávalók
4 személyre

3 evőkanál olívaolaj
3 evőkanál vaj
4 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál sűrített paradicsom
1,25 dl száraz fehérbor
45 dkg nyers, tisztított garnéla
1,25 dl tejszín
só bors
frissen aprított petrezselyem

Elkészítés
1
Egy nagy teflon serpenyőben közepes tűzön felforrósítjuk az olívaolajat és a vajat. Hozzáadjuk a fokhagymát és néhány másodpercig pároljuk, amíg a fokhagyma üveges lesz. Belekeverjük a sűrített paradicsomot és a bort. 10 percig folyamatos keverés mellett főzzük.
2 Egy nagy lábosban sós vizet forralunk. Beletesszük a spagettit és éppen csak puhára főzzük ( al dente).
Leszűrjük, lecsepegtetjük, és visszaöntjük a fazékba.
3 A garnélát a mártásba tesszük, és nagy lángon 2 percig kevergetve főzzük, amíg a rákhús rózsaszín lesz. A tüzet csökkentjük, és belekeverjük a tejszínt.
1 percig folyamatos keverés mellett főzzük, amíg a mártás besűrűsödik.
Sóval, borssal ízesítjük.
4 a tésztát előmelegített tálra halmozzuk. A mártást a tetejére öntjük, és rászórjuk a petrezselymet.összekeverjük, és azonnal tálaljuk.

ez a receptet a kedvenc új szakácskönyvsorozatom egyik könyvéből másoltam. kicsit módosítva..
a könyv címe: Szakácskönyvtár-TÉSZTÁK-Vincze kiadó



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése