a legfinomabb :)
Hozzávalók
300 g étcsokoládé ( ha kicsit variálni szeretné valaki,akkor lehet narancsos étcsoki)
200 g teavaj
6 tojás
200 g cukor
30 g finomliszt
1/4 kanál sütőpor
Elkészítés
1 Előmelegítjük a sütőt 170 C-ra.Kivajazzuk a kapcsos tortaformát.
2 Vastagfalú edényben, vagy gőz felett kis lángon gyakran kevergetve felolvasztjuk a darabokra tört csokoládét, vajat,amíg sima lesz.
3 A tojásfehérjét 60 g cukorral felverjük. Egy másik tálban a tojássárgáját és a maradék cukrot habosra verjük. Beleszórjuk a lisztet és a sütőport, jól elkeverjük.
Belekeverjük a felolvasztott csokoládét, hozzáadjuk a fehérjét, és 30-35 percig sütjük.
2009. június 21., vasárnap
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Ha vanília fagyit adunk a gőzölgő tortaszelethez, még elegánsabb és még finomabb!!!Nálunk ez az egyik kedvenc, mert gyorsan megvan és naggggony fini!Ja és mert csokis!Erre van igény:-))))
VálaszTörlés